Σε άνοδο η τιμή του πετρελαίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανοδικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που υποδεικνύουν πτώση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ για τρίτη συναπτή εβδομάδα.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Οκτωβρίου σημειώνει άνοδο 0,85% στα 44,88 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου κερδίζει 0,82% στα 41,95 δολ. το βαρέλι.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου εκτιμά ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,01 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση των στοιχείων τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Το ευρύτερο καρτέλ του OPEC+, με άτυπους ηγέτες τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, επιστρέφει στην αγορά μέρος της μειωθείσας προσφοράς, αφού μείωσε τις περικοπές του στην παραγωγή αργού από τις αρχές Αυγούστου.

Η εξορυκτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό αργού του πλανήτη, δεν αναμένεται να ανακάμψει πριν το 2021, εκτός εάν οι διεθνείς τιμές του αργού ξεπεράσουν τα 50 δολ. το βαρέλι εντός των επόμενων εβδομάδων, αναφέρει η Rystad Energy, σε σημείωμά της.