Με ενισχυμένα κέρδη και έσοδα η ΦΑΓΕ International στο εξάμηνο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενισχυμένη εικόνα κερδοφορίας και οριακή αύξηση εσόδων εμφανίζει κατά το α’ εξάμηνο του πανδημικού 2020 η ΦΑΓΕ International, με τις πωλήσεις, ωστόσο, στην Ελλάδα να συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», τα στοιχεία για το α’ εξάμηνο της φετινής χρήσης, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τα έσοδα της γαλακτοβιομηχανίας καταγράφουν αύξηση 1% στα 261 εκατ. δολ. (221,4 εκατ. ευρώ). Όπως σημειώνεται στην οικονομική έκθεση, η αύξηση των πωλήσεων σε αξία στο εξάμηνο οφείλεται κυρίως στους ενισχυμένους όγκους κατά 6,8%, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από τη μείωση της μέσης καθαρής τιμής πώλησης σε όλες τις αγορές κατά 4,7% αλλά και από τον αρνητικό αντίκτυπο της τάξεως του 1,1% στις πωλήσεις σε αξία λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Η γαλακτοβιομηχανία επέτυχε ενίσχυση εσόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία κατά 0,8%, 6,2% και 2,8%, αντίστοιχα, ενώ στην Ελλάδα η πτώση στην αξία διαμορφώθηκε στο 3,3%.