Μπαράζ χιλιάδων ελέγχων και εκατοντάδες πρόστιμα από το Λιμενικό Σώμα για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Χιλιάδες έλεγχοι με εκατοντάδες πρόστιμα, αλλά και συλλήψεις έχει το “μενού” του Λιμενικού Σώματος από χθες σε όλα τα λιμάνια της χώρας κατά την διάρκεια των δράσεων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στην ακτοπλοία.

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου το Λιμενικό Σώμα έχει “ανεβάσει στροφές” και πραγματοποιεί μαζικούς αυστηρότατους ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοίας σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στελέχη του ακολουθούν τα πλοία στις διαδρομές τους ώστε να είναι παρόντες όχι μόνο στην αναχώρηση και στην άφιξη του πλοίου, αλλά και κατά την διάρκεια του πλου του.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί περισσότερα από 600 πρόστιμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν ακόμη και σε συλλήψεις πολιτών οι οποίοι παρά τις συνεχείς υποδείξεις τους αρνήθηκαν να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ταυτόχρονα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις κατά την διάρκεια των οποίων η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος δίνει διαρκώς οδηγίες προς τους Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος για την πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές που τελούν υπό την διοίκηση τους.

Οι συσκέψεις αυτές συνεχίζονται και σήμερα από την Γενική Επιθεώρηση του Λιμενικού Σώματος ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος συντονισμός μεταξύ των Λιμενικών Αρχών κυρίως στα νησιά που υποδέχονται τον μεγάλο όγκο των εκδρομέων, όπως είναι οι Κυκλάδες.

Καθώς η έξοδος των εκδρομέων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου βρίσκεται στην κορύφωσης της το Λιμενικό Σώμα αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα σήμερα και αύριο τους ελέγχους σε όλους τους προορισμούς τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα των υγειονομικών μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.