Σύψας: “Οι ταξιδιώτες πρέπει να θέσουν τον εαυτό τους σε ένα επταήμερο οικειοθελή αυτοπεριορισμό”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην κοινότητα, από την επιστροφή των αδειούχων στα αστικά κέντρα, σύμφωνα με τον καθηγητή, Νικόλαο Σύψα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχει κίνδυνος οι ταξιδιώτες να πυροδοτήσουν την επιδημία με την επιστροφή τους, γι’ αυτό όσοι επιστρέφουν από διακοπές πρέπει να “θεωρήσουν τον εαυτό τους μολυσμένο” και να θέσουν τον εαυτό τους σε έναν επταήμερο οικειοθελή αυτοπεριορισμό.

“Πρέπει να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους στην οικογένειά τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως “δεν χρειάζεται να επιβληθεί ή να δοθεί κάποια οδηγία από την Πολιτεία, είναι ευθύνη του καθενός μας να προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες, είναι αυτονόητο”.

Επιπλέον, είπε ότι η επιστροφή του SMS, “είναι πάνω στο τραπέζι, τοπικά, γεωγραφικά αν υπάρχει κάπου μεγάλη διασπορά του ιού”, ενώ “δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα πριν τη Δευτέρα”

Αναφορικά με την έναρξη των σχολείων, ανέφερε πως “δεν έχουμε λάβει ακόμα αποφάσεις για τα σχολεία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα ληφθούν οι αποφάσεις, σίγουρα θα ανοίξουν”, τόνισε.

“Σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλο φορτίο, θα ανοίξουν σε κανονικές συνθήκες με τα παιδιά να φορούν μάσκα. Σε περιοχές με υψηλό φορτίο (όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) ενδεχομένως τα σχολεία να ανοίξουν όπως άνοιξαν στα τέλη Μάη”.