Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 17χρονης που έχει διασωληνωθεί από χθες Σάββατο, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού.

Η ανήλικη συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εικόνα της παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr, η ανήλικη έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το νοσοκομείο.

Βατόπουλος: Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις όλο και μικρότερες ηλικίες τις οποίες «χτυπά» ο ιός, έκρουσε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος.

«Κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες», είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι το νόσημα έχει πλέον περάσει στους νέους. «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά», σημείωσε σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Απευθύνοντας ουσιαστικά έκκληση προς τους νέους, προκειμένου να συγκρατηθεί ο ιός ο καθηγητής είπε: «Οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, γι’ αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ