Οι ειδικοί προειδοποιούν: “Η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί – Τηρήστε τα μέτρα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Αθηνών Αθηνά Λινού, προειδοποίησε ότι η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της.

Η καθηγήτρια, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι: «Είμαστε σε πιο επικίνδυνη από οποιαδήποτε προηγούμενη άλλη περίοδο, αλλά μπορεί να γίνει και χειρότερη. Ανησυχούμε πολύ. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ό,τι χειρότερο έχουμε περάσει μέχρι σήμερα, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορυφή», τόνισε η κυρία Λινού.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι «τα πράγματα είναι επικίνδυνο να χειροτερέψουν πολύ αν δεν εφαρμοστούν αυστηρά τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και να έρθουν ίσως και άλλα για να ξεφύγουμε τον κίνδυνο να χάσουμε πολλούς συνανθρώπους μας και ανάμεσά τους και νέους».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος,, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως «κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες, είπε και πρόσθεσε ότι το νόσημα έχει πλέον περάσει στους νέους. Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά» σημείωσε σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης.

Πιθανά νέα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές

Με τα κρούσματα να μην υποχωρούν τις τελευταίες ημέρες κάτω από τα 200, η κυβέρνηση και οι ειδικοί εξετάζουν τη λήψη περαίτερω περιορισμών στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ο καθηγητής κ. Γώγος σημείωσε πως στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» υπάρχει πιθανότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα να το απαιτήσει η κατάσταση και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως η περαιτέρω μείωση του αριθμού των προσκεκλημένων σε γάμους και γλέντια.