Κικίλιας: Εντός του 2020 η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στο εμβόλιο του κορωνοϊού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί μέχρι το τέλος του 2020 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό , εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 700 χιλιάδες δόσεις του νέου εμβολίου, το οποίο επεξεργάζεται το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca. Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη Φάση-3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η Φάση-4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση,  και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.