Θετικοί στον κορωνοϊό άλλοι τρεις πρόσφυγες στη Χίο – Σε καραντίνα η Δομή του νησιού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Άλλοι τρεις αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο εντοπίστηκαν, χθες, θετικοί στη νόσο Covid-19. Και οι τρεις ανήκουν στο περιβάλλον του 35χρονου από την Υεμένη, ο οποίος βρέθηκε θετικός στη νόσο και διέμενε στο ΚΥΤ.

Μετά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων κρουσμάτων, των πρώτων σε καταυλισμούς στα νησιά και σε εργαζόμενη στη δομή υπάλληλο του EASO, ο καταυλισμός του ΚΥΤ στη Χίο, με ΚΥΑ των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ,  μόνο ο άνδρας από τη Υεμένη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χίου. Οι άλλοι τρεις τέθηκαν σε απομόνωση σε δομή καραντίνας που έχει δημιουργηθεί στο νησί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios, ο αριθμός των κρουσμάτων μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ήταν 15 .

Τα εννέα από αυτά ταυτοποιήθηκαν σε τεστ στο Νοσοκομείο Χίου, το ένα ταυτοποιήθηκε σε τεστ σε ιδιωτική κλινική του νησιού που πραγματοποιεί αντίστοιχα τεστ με το νοσοκομείο, τα τέσσερα από αυτά σε μετανάστες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ και το ένα σε εργαζόμενη του ΚΥΤ.

Από όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 14 παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και μόλις το ένα και συγκεκριμένα ένας νεαρός μετανάστης, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χίου σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ