Ένας νεκρός και ένας τραυματίας του “Φανερωμένη” – Προσπάθειες να κινηθεί με ίδια μέσα καταβάλει το πλήρωμα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το ενδεχόμενο να καταπλεύσει ρυμουλκό κοντά στο φορτηγό- πλοίο “Φανερωμενη”, το οποίο πλέει ακυβέρνητο 550 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών του Ομάν, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιό του, εξετάζει η πλοιοκτήτρια εταιρεία Marmaras Navigation του Διαμαντή Διαμαντίδη, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από την Φουτζέιρα (ΗΑΕ) με προορισμό το Πορτ Ελίζαμπεθ (Ν.Αφρική), με 18μελές πλήρωμα εκ των οποίων οι 5 Έλληνες και 13 Φιλιππινέζοι.

Στην περιοχή σπεύδουν παραπλέοντα πλοία προκειμένου να παράσχουν βοήθεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο, αν και ο Έλληνας πλοίαρχος του πλοίου, έχει ενημερώσει το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού σώματος ότι καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του με ιδία μέσα για το κοντινότερο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της φωτιάς, έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις ο 55χρονος Έλληνας B’ μηχανικός του πλοίου , ενώ τραυματίας είναι ο επίσης Έλληνας Γ’ μηχανικός του πλοίου, ο οποίος ωστόσο, κατά δήλωση του πλοιάρχου δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του.