Ενισχύονται τα νοσοκομεία μπροστά στο φόβο του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με 300 κλίνες ΜΕΘ, ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, οι οποίες θα προστεθούν μέχρι το τέλος του έτους, ώστε ο αριθμός τους να ανέλθει στις 1.200, προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή είναι λειτουργικές 901 κλίνες, όταν ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2019 πιο συγκεκριμένα, το ΕΣΥ διέθετε μόλις 557 κλίνες ΜΕΘ.

Εξάλλου, το στίγμα της θωράκισης των δημόσιων νοσοκομείων από το Σεπτέμβριο έδωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από κοινού με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα δημοσιευθεί νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων περίπου οι μισές θα αφορούν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, από τις αρχές Σεπτεμβρίου εντάσσονται στο σύστημα υγείας 1.650 θέσεις επαγγελματιών νοσηλευτών για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα-εντατική ιατρική και 600 ακόμα νοσηλευτών δημόσιας υγείας.