Λήγει η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων στις 31 Αυγούστου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Παπαστεργίου, με τον οποίο συζήτησαν για τις προτάσεις της ΚΕΔΕ που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης και στους τομείς της Αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτό.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε για την αξιοποίηση αυτών των προτάσεων στη συνολική πρόταση που θα καταθέσει προς την κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα των αδήλωτων τετραγωνικών και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κοινή εκτίμηση είναι ότι το μέτρο αυτό έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, διευκολύνοντας πάνω από 1.000.000 οικογένειες να βάλουν τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητά τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδά της. Μια σχέση ενοχής μετατρέπεται σε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου συμφώνησαν ότι θα ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, ώστε όλοι να κάνουν τις αιτήσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/) έως την 31η Αυγούστου και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ζήτησε με επιστολή της να δοθεί παράταση στην προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.