Ρέθυμνο: Σύμβαση για βελτίωση λιμενικών υποδομών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως το χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, συνολικού προϋπολογισμού 1.726.940 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης και Δήμου Ρεθύμνης για την υλοποίηση του Έργου «Σύνταξη / Επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών λιμενικής εγκατάστασης», υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης με την πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου Ρένα Κουτσαλεδάκη.

Πρόκειται για την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων, και στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση μελετών οι οποίες αφορούν τα παρακάτω υποέργα:

  • Μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του κτιρίου Τελωνείου στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου καθώς και του περιβάλλοντος του χώρου.
  • Μελέτη βιοκλιματικής ανάπλασης περιοχής Κιουλούμπαση εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος Ρεθύμνου.
  • Μελέτη αποκατάστασης αιγυπτιακού φάρου ενετικού λιμένα Ρεθύμνου.
  • Μελέτη έργων εγκατάστασης πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιου λιμένος Ρεθύμνου.
  • Μελέτη χωροθέτησης λιμενικών υποδομών διακίνησης οχληρών φορτίων Ρεθύμνου

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ρεθύμνης και η Διεύθυνση των Τεχνικών του Υπηρεσιών δεδομένου ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτούμενες μελέτες.

Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη, η οποία υπόκειται στον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει διάρκεια 12 μήνες, με έναρξη ισχύος την ημέρα υπογραφής της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ