Στο «κόκκινο» ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπως και το Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πτώση σημειώνουν σήμερα Πέμπτη, τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της αμερικανικής Federal Reserve  για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Παράλληλα, στο αρνητικό κλίμα έρχονται να προστεθούν και τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, στις 1.20 ώρα Ελλάδος , ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 1,01%. Οι οικονομικά ευαίσθητοι κλάδοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, των τραπεζών του πετρελαίου καταγράφουν πτώση μεταξύ 1,2% και 2%.

Πτώση σημειώνει και ο FTSE 100  στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -1,30% και ο CAC 40  στο Παρίσι, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -1,43%. Πτώση καταγράφουν και ο DAX  στη Φρανκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τους δείκτες να βρίσκονται στο -1,17% και -1,32% αντίστοιχα.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο -1,16%, στις 638,77 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 8,78 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ