Περιφέρεια Αττικής: Πάνω από 400 τα τεστ για τον κορωνοϊό στο λιμάνι του Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πάνω από 400 δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, διενήργησαν μέχρι σήμερα τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ τα οποία, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, βρίσκονται σε μόνιμη βάση, καθημερινά, στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα με τους εκδρομείς, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε λιμενικούς, καθώς είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αττική.

Με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, τα κλιμάκια θα βρίσκονται και όλο το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο λιμάνι της Ραφήνας τις εξής ώρες:

-Αύριο Σάββατο 22 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos)

Στις 17.55 της ίδιας μέρας θα βρίσκονται στο λιμάνι της Ραφήνας

-Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10.45 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios)

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 17.55 οι έλεγχοι θα γίνουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Tη διαδικασία των ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, θα εποπτεύσει αύριο και μεθαύριο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS COVID -2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Περιφέρεια Αττικής-ΙΣΑ: Ξεπέρασαν τα 400 τα τεστ για τον κορονοϊό στο λιμάνι του Πειραιά

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID – 19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: “Με στοχευμένες δράσεις και δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθειά μας”.