Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα στο Facebook: “Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναμένεται να σταλούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φέρουν το μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου για χρήση μάσκας στα σχολεία, που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου.

Μάλιστα, πήρξαν καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία για τις αναρτήσεις στα συγκεκριμένα προφίλ, από τις οποίες ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται όμως ότι υπάρχει και πάγια εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορωνοϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, η έρευνα ολοκληρώθηκε και θα στοιχεία θα αποσταλούν στο αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, αφού ενημερωθεί και τα αξιολογήσει, θα αποφασίσει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα και αν ασκήσει ποινικές διώξεις.