Μιχαηλίδου: Τις προσεχείς ημέρες επιπλέον μέτρα για τις μονάδες φροντίδας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την υιοθέτηση νέων μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορωνοϊό στις μονάδες φροντίδας, τα οποία θα εξειδικευθούν τις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία επισκέφθηκε το Σάββατο το Παράρτημα ΑμεΑ Ρεθύμνου.

«Ως υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις δομές όλης της χώρας. Έχουμε προβλέψει και έχουμε σχεδιάσει όσα επιπλέον μέτρα απαιτούνται για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας και, τις προσεχείς ημέρες, αυτά θα ανακοινωθούν» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου, συνομιλώντας με τους υπευθύνους της δομής.

Η υφυπουργός Εργασίας απηύθυνε έκκληση προσοχής και εγρήγορσης προς τους εργαζόμενους του Παραρτήματος, που φιλοξενεί κυρίως ηλικιωμένους. «Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, όταν βρισκόμουν και πάλι εδώ, σας είχα συγχαρεί για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Σήμερα, απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ακριβώς και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκη Αρναουτάκης, τόνισε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και τον περιορισμό της Covid-19 και στις δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες. Ενώνουμε δυνάμεις με το υπουργείο Εργασίας και τους φορείς και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον κοινό στόχο για την προστασία και την ασφάλεια των ηλικιωμένων μας».