Κατέληξε ο 30 χρονος ναυτικός μετά την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στην Κρήτη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου άφησε πριν από λίγο, ο 30χρονος Γ’ μηχανικός που υπέστη βαριά εγκαύματα, μετά το ατύχημα στο πλοίο Blue Horizon.

Ο άτυχος ναυτικός, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον βαρύ τραυματισμό του, από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στην Κρήτη.

Ο σοβαρότερα τραυματισμένος έφερε εγκαύματα και είχε κριθεί απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική.

Από τι προκλήθηκε η έκρηξη στο πλοίο

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η εταιρεία αναφέρεται ότι: «σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρότερα τραυματισμένος είναι ο 30χρονος Γ’ μηχανικός του πλοίου και φέρει εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα, με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητο ότι πρέπει να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική.

Σημειώνεται πως το καράβι είχε καταπλεύσει στις 6.05 στο λιμάνι του Ηρακλείου με 420 επιβάτες και είχε ολοκληρώσει την εκφόρτωση του. Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο σημειώθηκε στις 9.45.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού και το μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας:

Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”, Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.

Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.