Τριάδα μέτρων χρηματοδοτεί το SURE

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τους πόρους για την επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας, του μηχανισμού «Συν-Εργασία» και των υπόλοιπων μέτρων στήριξης που έχουν ληφθεί για τους εργαζόμενους, τουλάχιστον έως το πέρας του φθινοπώρου, εξασφάλισε χθες η κυβέρνηση, καθώς η Κομισιόν θα εκταμιεύσει 2,7 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος SURE.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες τα μέτρα που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προς ένταξη στο πρόγραμμα και το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ, ποσό που είναι υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Τα κοινοτικά κονδύλια θα διατεθούν ώστε να καλυφθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης που ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τους επόμενους μήνες. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ ανά μήνα και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «Συν-Εργασία». Η εκταμίευση των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

1,56 δισ. έως σήμερα

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, για τη στήριξη των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων καθώς και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, από τον Μάρτιο έως και σήμερα έχουν καταβληθεί κεφάλαια ύψους 1,56 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού αλλά και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών. Αυτά τα μέτρα, όπως επίσης και η επέκτασή τους για τους επόμενους μήνες, θα καλυφθούν από τα κοινοτικά κονδύλια του SURE ύψους 2,7 δισ. ευρώ.