Κορωνοϊός: Ο χειρότερος μήνας ο Αύγουστος στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το «φράγμα» των 9.000 κρουσμάτων κορωνοϊού ξεπέρασε η Ελλάδα την Τετάρτη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει κατακόρυφη άνοδο ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19. Ο Αύγουστος είναι ο χειρότερος μήνας σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Ενδεικτικό της ραγδαίας έξαρσης της διασποράς είναι το γεγονός ότι από την 1η Αυγούστου έχουν καταγραφεί 4.643 νέα περιστατικά μολύνσεων, ενώ από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης μέχρι και την 31η Ιουλίου ο συνολικός αριθμός ήταν 4.477.

Παρ’ ότι για δύο ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσίαζαν μια πτώση, την Τετάρτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας, με την Αττική να παραμένει στο «κόκκινο».

Την ίδια ώρα, μεγάλη φαίνεται πως είναι η διασπορά και στη Θεσσαλονίκη, με 54 νέα περιστατικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η κατάσταση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως προβληματίζει ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να δηλώνει πως «πιεζόμαστε ιδιαίτερα» για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζητούμενο των επόμενων ημερών είναι να προσέχουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές – «δηλαδή να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο σύστημα υγείας, ο κ. Κικίλιας έκανε γνωστό πως 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία, ενώ πλέον υπάρχουν 903 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 203 διατίθενται για νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού.