Γεωργιάδης για Creta Farms: Η εταιρεία γύρισε σελίδα, δεν έκλεισε

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms περνά στον έλεγχο της Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου που ελέγχει και τη Λακωνική Τροφίμων.

«Όταν πριν από έναν ακριβώς χρόνο αποφάσισα να παρέμβω για να σώσω αυτή την εταιρία άπαντες προεξοφλούσαν την αποτυχία του εγχειρήματος. Σήμερα όμως η εταιρία γύρισε σελίδα, δεν έκλεισε, ο κόσμος κράτησε την δουλειά του και η χώρα μας ένα δυνατό brand!» αναφέρει ο υπουργός με ανάρτηση στο Τwitter.

Πράσινο φως στο σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms άναψε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου ανοίγοντας το δρόμο στα σχέδια της Impala Hellas συμφερόντων του Δημήτρη Βιντζηλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα που είχε υποβληθεί συζητήθηκε στις 5 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες γνωστοποίησε σήμερα την απόφασή του.

Είχε προηγηθεί η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από τις πιστώτριες τράπεζες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στις 5 Φεβρουαρίου, με βάση το οποίο προβλεπόταν «κούρεμα» χρεών 64%, με την Impala Hellas να αναλαμβάνει οφειλές ύψους 58,5 εκατ. ευρώ.

Υπόλοιπο 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνει ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό στην παλαιά εταιρεία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η συμφωνία έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην Creta Farms.