Σκυλακάκης: Στις αρχές του 2021 αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στις αρχές του 2021 αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ όταν θα έρθει η ώρα και του μαζικού εμβολιασμού, τότε θα αλλάξει και η ψυχολογία της παγκόσμιας οικονομίας, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, είπε χαρακτηριστικά: “Αν και η ύφεση είναι υψηλή, ο Αύγουστος ήταν καλύτερος από τον Ιούλιο και ικανοποιητικός σε σχέση με το αναμενόμενο.

Ο κ. Σκυλακάκης διαχώρισε τις καταναλωτικές συμπεριφορές τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς τον τόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μεγαλύτερο πλήγμα έχει υποστεί το κέντρο των πόλεων σε σχέση με τα προάστια.

Ο διαχωρισμός αυτό απαιτεί και εξατομικευμένη προσέγγιση και ως έτσι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με τα μέτρα ανά πληγέντα κλάδο. “Σε πολλά μέτρα έγιναν εξατομικευμένες προτάσεις και λύσεις και αυτό θα προσπαθήσουμε και για την συνέχεια”, είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε βεβαιότητα για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε πως το σημαντικό είναι πως έχει διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών και των αγορών.

Μίλησε για το Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας πως “το νωρίτερο που μπορούμε να υποβάλουμε τελικό σχέδιο είναι αρχές Ιανουαρίου, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναμένεται ότι θα έρθει η προκαταβολή”.

Η προσπάθεια, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά τους κλάδους που κυρίως πλήττονται, “αλλά θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και ολόκληρη την οικονομία”, υποστήριξε.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανεργία, τις θέσεις εργασίας, τα επιδόματα και τόνισε πως “πρέπει να πάμε σε άλλο μοντέλο, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια οικονομία χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.