“Κλειδώνει” για 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – Τι είπε ο Πέτσας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στις 14 Σεπτεμβρίου φαίνεται να «κλειδώνει» η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση κατέληξε σε αυτή την απόφαση από κοινού με τους ρειδικούς, ενώ οι οριστικές οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα.

Εξάλλου, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε χαρακτηριστικά: Με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανή η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα δήλωσε . Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την 1η Σεπτέμβρη.

Μιλώντας στο MEGA, και απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση» είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/8 προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1/9.

Την ίδια στιγμή, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγεί πόση απόσταση πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι μαθητές σε μια τάξη σχολείου. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναλύει και εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε για τις αποστάσεις που πρέπει να υπάρχουν στους μαθητές μέσα σε μια τάξη, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.