Σταϊκούρας: Με επιδοτούμενο ενοίκιο θα παραμένουν όσοι δεν μπορούν να πληρώνουν το στεγαστικό δάνειο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην δεύτερη ευκαιρία που θα έχει ο πολίτης για τη ρύθμιση των οφειλών του από τις υποχρεώσεις του στο στεγαστικό δάνειο, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό πρόσωπο και ειδικά για τους πλειστηριασμούς είπε ότι γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται.

«Εμείς όμως προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες για να μην γίνονται πλειστηριασμοί», είπε ο κ. Σταϊκούρας και έκανε γνωστό ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει, παρά τη ρύθμιση των χρεών του, το ακίνητο θα μεταβιβάζεται για 12 χρόνια στο νέο φορέα και σε αυτό θα διαμένει ο ιδιοκτήτης, πληρώνοντας ενοίκιο που θα επιδοτείται.

Εξήγησε δε ότι με τη δημιουργία του ιδιωτικού αυτού φορέα, όταν ο ιδιοκτήτης φθάνει στην πτώχευση, θα μπορεί αντί να χάσει το σπίτι, να πληρώνει ενοίκιο που θα επιδοτείται, και μέσα στη 12ετία να μπορεί να το πάρει πίσω. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, με το πρόγραμμα «Γέφυρα» διασφαλίζεται ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα έχουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς. «Βοηθάμε τον πολίτη και προληπτικά και κατασταλτικά» σημείωσε.

Για όσα νοικοκυριά μπορούν να πληρώσουν κάτι από τα χρέη τους, θα «παγώνουν» κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, θα ρυθμίζεται ευνοϊκά η οφειλή και το δημόσιο θα επιδοτεί τις νέες δόσεις.