Δερμιτζάκης: “Στις 10.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Tα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται στις 10.000, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων επί 50″ δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ειδικά για το περιστατικό στην Ξάνθη, όπου ασθενής νόσησε ξανά από κορωνοϊό σημείωσε πως δεν είναι απίθανο, υποστηρίζοντας πως «θα μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: ή θα πρέπει το στέλεχος του ιού να είναι διαφορετικό ή η ανοσία που έχτισε την πρώτη φορά ο ασθενής να μην ήταν αρκετά ισχυρή».

«Δεν είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο. Αν παραμείνουν σπάνια περιστατικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αν γίνουν πιο συχνά θα είναι. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία κρατάει», πρόσθεσε ξεκαθάρισε ο καθηγητής Ιατρικής.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη του ιού από την αρχική του εμφάνιση μέχρι σήμερα, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι μία μετάλλαξη έχει δείξει υψηλότερη μεταδοτικότητα του ιού.

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι μπορεί κάποιος να νοσεί από κορωνοϊό και από γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης όσες ομάδες πολιτών το έχουν ανάγκη.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, επανέλαβε την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων και όπως είπε: «Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από κάθε σχολείο και να κάνουν το maximum των μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν και όχι το minimum», ζητώντας από τους διευθυντές των σχολείων να εφαρμόσουν όσο καλύτερα μπορούν τα μέτρα προστασίας.