Ναυτική τραγωδία στην Ιαπωνία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δυνάμεις του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθούν να εντοπίσουν το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου Gulf Livestock 1, κατασκευής 2002, με σημαία Παναμά. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ιορδανικών συμφερόντων.

Το πλοίο σύμφωνα με τις τοπικές ιαπωνικές αρχές ναυάγησε στη Νότια Σινική Θάλασσα, σε ακραία κακοκαιρία η οποία προκλήθηκε από το πέρασμα του τυφώνα Maysak. Ο τυφώνας ήδη σαρώνει το νοτιοδυτικό ιαπωνικό αρχιπέλαγος.

Το πλοίο, ανακοινώθηκε ότι έχει 43 άτομα πλήρωμα και μεταφέρει 5850 ζώα, ως φορτίο. Το πλήρωμα αποτελείται από Φιλιππινέζους, Νεοζηλανδούς και Αυστραλούς. Το παναμέζικου νηολογίου cargo ship εξέπεμψε το τελευταίο σήμα κινδύνου από τη Νότια Σινική Θάλασσα, δυτικά του νησιού Amami Oshima, στην νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Έως τώρα έχει εντοπιστεί και σωθεί μόνο ένα μέλος πληρώματος. Το πλοίο ταξίδευε ναυλωμένο από τη Νέα Ζηλανδία προς την Κίνα, μεταφέροντας ζώα προς σφαγή. Ο διασωθείς ναυτικός δήλωσε στην ιαπωνική ακτοφυλακή ότι το πλοίο αρχικά παρουσίασε πρόβλημα στις μηχανές και μετέπειτα ανατράπηκε από την ακραία θαλασσοταραχή.