Αρμαγεδδώνας στις ΗΠΑ: Προβλέπουν ακόμη και 410.000 θανάτους με 3.000 νεκρούς καθημερινά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ανανεωμένη πρόβλεψη μοντέλου που θεωρείται γενικά ακριβές κάνει λόγο για 410.000 θανάτους Αμερικανών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Σοκαριστικές προβλέψεις

Κατά τη νεότερη πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο.

Το σύνολο των θανάτων που αναμένεται να έχουν καταγραφεί ως την 1η Ιανουαρίου «είναι 410.000, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς», προειδοποιεί το IHME.

Καταστροφική η ανοσία της αγέλης

Στην περίπτωση που υιοθετείτο στην Ουάσιγκτον η προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρούσαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τους 620.000 ως την 1η Ιανουαρίου, κατά το ίδιο μοντέλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ