Ινστιτούτο Παστέρ: Ουδέποτε κάναμε lockdown – Λαμβάνουμε 1.000 δείγματα Covid-19 την ημέρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανακριβείς και παραπλανητικές χαρακτηρίζει τις πληροφορίες για προσωρινό lockdown στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και ότι δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του, για έλεγχο δειγμάτων για το νέο κορωνοϊό, το Ινστιτούτο Παστέρ.

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lockdown. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι τα  περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαίωσε τη βούλησή του να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία.

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα» καταλήγει.