Πάνω από 10 τα κρούσματα κορωνοϊού στον καταυλισμό της Μόριας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Περισσότερα από 10, είναι πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στον καταυλισμό της Μόριας. Παράλληλα, συνεχίζεται η δειγματοληψία από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με στόχο να ληφθούν τουλάχιστον 2.000 δείγματα μεταξύ των περίπου 14.000 που διαβούν τόσο εντός όσο και εκτός του στρατοπέδου Παραδέλλη.

Σε καραντίνα τέθηκε η δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια έπειτα από κρούσμα κορωνοϊού. Θετικός εντοπίστηκε ένας 40χρονος Σομαλός, ο οποίος μετακινήθηκε σε πολλά σημεία, ενώ διέμενε και σε διαμέρισμα με άλλους μετανάστες στην Αθήνα, πριν επιστρέψει στη δομή της Μόριας.

Ο Σομαλός έφυγε στις 17 Ιουλίου από τη Μόρια αφού πήρε άσυλο. Αρχικά πήγε στην Αθήνα όπου διέμεινε σε διαμέρισμα στο κέντρο μαζί με ακόμα δύο μετανάστες. Φυσικά ήρθε σε επαφή και με άλλους ανθρώπους, κινούμενος στην Ομόνοια και σε άλλα σημεία.

Μετακινήθηκε στην Αθήνα, αφού προσπάθησε να βρει δουλειά. Ανεπιτυχώς όμως κι έτσι στις 28 Αυγούστου γύρισε στον καταυλισμό της Μόριας, όπου δεν έγινε δεκτός αφού είχε πάρει άσυλο. Έτσι έστησε σκηνή έξω από τον καταυλισμό. Το βράδυ αισθάνθηκε αδυναμία, είχε ρίγη και πήγε στους γιατρούς μη κυβερνητικής οργάνωσης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα οι γιατροί της μη κυβερνητικής οργάνωσης και οι νοσηλευτές, όπως και οι μετανάστες που έμεναν δίπλα του.