Σταϊκούρας: Περί τα 10 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας, παρατάσεις επιδομάτων, καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πακέτο των 10 δισ. ευρώ που σχεδιάζει να δαπανήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνονται :

η ενεργοποίηση του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, με σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Ο τρίτος κύκλος θα είναι διευρυμένος προκειμένου να καλύψει και τις τουριστικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή.
η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ύψους 1,4 δισ. ευρώ
η έναρξη καταβολής της επιδότησης της δόσης του δανείου μέσω του μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» με τις πρώτες καταβολές να προγραμματίζονται για το τέλος Οκτωβρίου.
η στήριξη των εργαζομένων μέσω της επέκτασης των υφιστάμενων μέτρων όπως την παράταση του προγράμματος «Συν-Εργασία» έως το τέλος του έτους αλλά και των αναστολών των συμβάσεων εργασία σε συνδυασμό με νέα μέτρα όπως η επιδοτούμενη κατάρτιση κυρίως των εποχικών υπαλλήλων και παράταση των επιδομάτων εργασίας.
η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» ενοικίων.