Σε παροξυσμό οι Βρετανοί λόγω της ξαφνικής καραντίνας – Ψάχνουν τρόπους να φύγουν πριν την προθεσμία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Μόνο ευχάριστη δεν βρήκαν οι Βρετανοί την απόφαση περί καραντίνας όσων γυρνούν από επτά ελληνικά νησιά.

Η απόφαση αφορά επτά ελληνικά νησιά, δηλαδή την Λέσβο, την Τήνο, την Σέριφο, την Μύκονο, την Κρήτη, την Σαντορίνη και  την Ζάκυνθο.

Η είδηση έφερε πανικό στους Βρετανούς που βρίσκονται διακοπές στη χώρα μας καθώς δεν είναι λίγοι που προσπαθούν να φύγουν σήμερα ώστε να γλιτώσουν την καραντίνα.

Μόνο όσοι βρετανοί καταφέρουν και προσγειωθούν στη χώρα τους έως τις 4.00 το ξημέρωμα δεν θα μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς για τη συμπερίληψη επτά ελληνικών νησιών στην «κόκκινη λίστα» που επιβάλλει

Σύμφωνα με την Daily Mail περίπου 60.000 τουρίστες θα μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι έτσι όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα σε λίγες ώρες δεν θα αποτελούν εξαίρεση.

Παροξυσμός εξαιτίας της ξαφνικής καραντίνας

Μάλιστα η αιφνιδιαστική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει παροξυσμό τους τουρίστες των επτά νησιών, που αναζητούν εναγωνίως πτήσεις επιστροφής στην πατρίδα πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που προτιμούν να πληρώσουν διπλάσια και τριπλάσια την τιμή του εισιτηρίου παρά να μείνουν 14 μέρες στο σπίτι τους.

Στο βρετανικό μέσο μίλησε και η 46χρονη λογίστρια Τζούλι Φριου, που βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και δύο εβδομάδες με τον σύντροφό της και τα τρία παιδιά της, και ταξιδεύει τα ξημερώματα με προορισμό το Μπερμιγχαμ.

Η ίδια τόνισε πως προλαβαίνει την προθεσμία ωστόσο ανησυχεί μήπως τελικά δεν καταφέρει να φτάσει έγκαιρα λόγω κάποια καθυστέρησης και τελικά μπει σε καραντίνα.

Δεν περίμενα οι διακοπές μου να τελειώσουν με τόση αγωνία

«Οι επόμενες ώρες θα είναι γεμάτες αγωνίας για εμάς», είπε στην MailOnline η Τζούλι τονίζοντας πως δεν περίμενε να τελειώσουν με αυτό τον τρόπο οι διακοπές της.

Η 46χρονης εξέφρασε αγανάκτηση για την κυβέρνηση της χώρας της, που δείχνει «να μην ξέρει τι κάνει. Δεν το καταλαβαίνω. Η κατάσταση εδώ μου φαίνεται πιο ασφαλής από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα, ο κόσμος στις παραλίες είναι ελάχιστος, το προσωπικό στις επιχειρήσεις φορά πάντα μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι. Δεν πρόκειται για ένα νησί με άγρια πάρτι, όλα εδώ κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου για τις διακοπές μας εδώ.

Η κυβέρνηση δείχνει να μην ξέρει τι κάνει, παραθέτουν διαφορετικούς αριθμούς και είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα», προσθέτει, τονίζοντας  ότι με τον σύντροφό της τήρησαν όλους τους κανόνες κατά τη διάρκεια του lockdown και τώρα αισθάνονται σαν να τιμωρούνται.

Στην Κρήτη είμαστε πιο ασφαλείς

Από την άλλη πλευρά η 24χρονη Μπεθ Μέιμπουρι, από το Λιντς, πιστεύει επίσης ότι η κατάσταση στην Κρήτη είναι πιο ασφαλής από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Εδώ αισθανόμαστε 100% πιο ασφαλείς από το Λιντς. Όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκα και υπάρχει πολύ λιγότερος συγχρωτισμός. Τα μπαρ είναι πολύ πιο ήσυχα και το ξενοδοχείο λειτουργούσε με τη μισή πληρότητα, έτσι υπήρχε άφθονος χώρος στην πισίνα/παραλία», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στην πόλη καταγωγής της πολλοί άνθρωποι αγνοούν πλήρως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας από τον ιό.

Πλήρωσα τα τριπλάσια χρήματα για να γυρίσω

Η συγγραφέας Φιόνα Πέριν, που επισκέφθηκε στο νησί για να γιορτάσει τη 10 επέτειο του γάμου της, αναγκάστηκε να επισπεύσει το τέλος των διακοπών της και να κλείσει νωρίτερα πτήση, πληρώνοντας τα τριπλάσια χρήματα. «Ήταν σοκαριστικό να βλέπεις τις τιμές να εκτοξεύονται μπροστά στα μάτια σου. Πετάχτηκα μια στιγμή να πάρω την πιστωτική μου κάρτα και μέχρι να επιστρέψω η τιμή είχε αυξηθεί κι άλλο, ήταν απίστευτο…» λέει η Βρετανίδα που αυτήν την περίοδο ανακαινίζει το σπίτι της και έχει προγραμματισμένες πολλές εργασίες. «Ευτυχώς στην περίπτωσή μας οι επιπτώσεις δεν είναι τόσο σοβαρές, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα πρέπει να χάσουν μεροκάματα δύο εβδομάδων εξαιτίας αυτής της εξέλιξης», σημειώνει η ίδια.