Εντολή Ερντογάν: “Ας μην ανοίξουμε εμείς πυρ πρώτοι”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εντολή να μην ανοίξει πρώτο πυρ στην Ανατολική Μεσόγειο δόθηκε στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Sabah».

Η εφημερίδα που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Ας μην ανοίξουμε εμείς πυρ πρώτοι», δημοσιεύει πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές ότι δόθηκε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας «να μην είμαστε οι πρώτοι που θα ανοίξουν πυρ από τα πολεμικά πλοία που προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, αλλά να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο σε περίπτωση επίθεσης από την αντίθετη πλευρά».

Εντωμεταξύ, η Ελλάδα ζήτησε να πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα σήμερα στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ. Στη σημερινή συζήτηση, η Ελλάδα θα θέσει την προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον μιας άλλης συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι για την ελληνική πλευρά αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση της έντασης τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει η αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, η παρουσία του οποίου προκάλεσε την ένταση και τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.