Τη μείωση 50% της εισφοράς αλληλεγγύης μελετά η κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανακούφιση στα ελληνικά νοικοκυριά αναμένεται να δώσει η μείωση κατά 50% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που σχεδιάζει για το 2021 η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αναμένεται να περιληφθεί στο πακέτο των φορο-ελαφρύνσεων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Σάββατο.

Το μέτρο που θα δώσει ανάσα στους φορολογουμένους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται στη μείωσή της κατά 50% για τα εισοδήματα του 2021.

Στην περίπτωση αυτή, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα είναι οι πρώτοι που θα δουν τη μείωση της εισφοράς μέσω της παρακράτησης φόρου στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Για τους υπόλοιπους φορολογουμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εισοδηματίες κ.λπ.) η κουρεμένη εισφορά θα φανεί στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων του 2022. Με μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 50%, το 2021 ο μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα έχει όφελος 338 ευρώ. Στα ακόμα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, τα οφέλη διευρύνονται.