Τον γύρο του κόσμου κάνει η πυρκαγιά στη Μόρια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 1 λεπτό

Tο γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ κάνει η είδηση της πυρκαγιάς στη δομή μεταναστών της Μόριας στη Λέσβο.

«Φλόγες τυλίγουν τον μεγαλύτερο καταυλισμό μεταναστών της Ελλάδας στη Λέσβο», αναφέρει το BBC σημειώνοντας ότι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχες με τις φλόγες σε μια δομή που φιλοξενεί σχεδόν 13.000 άτομα, τετραπλάσιο αριθμό απ’ ό,τι αντέχει επισήμως. «Με το πρώτο φως της ημέρας βλέπω ότι υπάρχουν λίγα αντίσκηνα που γλίτωσαν, είναι εντάξει, αλλά ο υπόλοιπος καταυλισμός έχει αποτεφρωθεί», δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Θανάσης Βουλγαράκης στο βρετανικό δίκτυο.

«Φωτιά ξέσπασε στον κατάμεστο καταυλισμό μεταναστών στη Μόρια», μεταδίδει το Reuters, αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ούτε για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο ότι είδαν πρόσφυγες να φεύγουν με τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

The Guardian: «Πυρκαγιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια αναγκάζει χιλιάδες να απομακρυνθούν».
H βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι οι εγκαταστάσεις στη δομή της Μόρια έχουν δεχθεί συχνά τα βέλη οργανώσεων αρωγής για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

«Στη Μόρια οργανώσεις αρωγής έχουν προειδοποιήσει ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή κοινωνικής αποστασιοποίησης και στοιχειωδών μέτρων υγιεινής λόγω των συνθηκών διαβίωσης».

Bild: «Στις φλόγες ο καταυλισμός-κόλαση των προσφύγων στη Μόρια – Εμπρησμός;» διερωτάται στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα σημειώνοντας ότι «παραμένει ασαφές αν μετανάστες έβαλαν τις φωτιές ή κάτοικοι του νησιού.