Από το Ηράκλειο Κρήτης ξεκινά η πρώτη κρουαζιέρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να φτάσει σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Mein Schff 6 της Tui Cruises το οποίο την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου την πρώτη του κρουαζιέρα, μετά από έξι μήνες παύσης, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου οι επιβάτες θα έρθουν στο Ηράκλειο με charter πτήσεις από την Γερμανία και η κρουαζιέρα που θα ξεκινά κάθε Κυριακή από το Ηράκλειο, περιλαμβάνει στο Πρόγραμμα τον Πειραιά και την Κέρκυρα ως επόμενα λιμάνια.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί βάσει των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικού νοσήματος covid 19, τόσο του Λιμένος όσο και του πλοίου, θα ακολουθούν αυστηρά τις υγειονομικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Βάσει των μέχρι τώρα κρατήσεων, αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 600 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός (ΟΛΗ) στην ανακοίνωσή του, ο κατάπλους του Mein Schiff 6, ενός εκ των μεγαλυτέρων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, της κολοσσιαίας εταιρείας TUI, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Διοίκηση και στα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., που άοκνα εδώ και αρκετές εβδομάδες έδωσαν την μάχη προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πρώτο homeport για την ελληνική κρουαζιέρα σε καιρό πανδημίας.

H επιβράβευση του Ηρακλείου από τον γερμανικό κολοσσό, καθιστά το Ηράκλειο προπομπό, προκειμένου και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας μικρές και μεγάλες, να κάνουν μία αντίστοιχη στρατηγική επιλογή.

Για όλους εμάς στο λιμάνι Ηρακλείου, ο ελλιμενισμός του Mein Schiff 6 από αύριο Παρασκευή 11/9/2020, αποτελεί παράλληλα την μέγιστη πιστοποίηση και διάκριση για τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία με συνέπεια προετοιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν, ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου να αποτελεί στην πράξη το πρώτο και ταυτόχρονα ασφαλέστερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα, καταλήγει στην ανακοίνωση του.