Δήμος Μυτιλήνης: Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο οποιαδήποτε επαναλειτουργία του ΚΥΤ της Μόριας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σκληρή ανακοίνωση έναντι οποιασδήποτε σκέψης για επαναλειτουργία του ΚΥΤ στη Μόρια εξέδωσε ο Δήμος Μυτιλήνης, υποστηρίζοντας ότι έχει τη συμπαράσταση όλων των δημοτών του.

Αντίθετος δηλώνει ο δήμος και στη χρήση του Πεδίου Βολής του Καρά Τεπέ ως χώρου προσωρινής εγκατάστασης των μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Ειδικότερα, ο Δήμος αναφέρει:

“Ο Δήμος Μυτιλήνης, διά του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, έχοντας την συμπαράσταση όλων των δημοτών, εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση όλων, να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του αίσχους του ΚΥΤ Μόριας.

“Ο κύβος ερρίφθη” οριστικά για το θέμα αυτό και καλό είναι όλοι οι αρμόδιοι να το συνειδητοποιήσουν και να συνεργαστούν, χωρίς την προοπτική αυτή στη σκέψη τους.

Δυστυχώς, έγκυρες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας, μας ενημερώνουν ότι, εντός των κυβερνητικών προθέσεων, είναι να λειτουργήσει προσωρινά ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών το Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ. Η άποψη αυτή, αν και γνώμη του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μας βρίσκει αντίθετους.

Οι προτάσεις του Δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού Βουλευτή και Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν.

Η επιλογή αυτή αντιστρατεύεται ευθέως την Εθνική Άμυνα της Πατρίδας μας, αλλά και τη Δημόσια Υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της.

Καλούμε τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Παράγοντες να επανεξετάσουν την απόφασή τους αυτή, πριν να είναι πολύ αργά”.