Μεγάλη διασπορά από το εργοστάσιο στα Γιαννιτσά – 191 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εντείνεται η ανησυχία, στην Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά.

Σύμφωνα με το star.gr τα κρούσματα σκαρφάλωσαν στα 191, σε σύνολο 680 εργαζομένων, πολλοί εκ των οποίων εποχικοί.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι προέρχονται από διάφορα χωριά και από τους γύρω νομούς της περιοχής και πολλοί μετακινούνταν μαζικά με λεωφορεία.

Δήμαρχος Πέλλας: Ξέφυγε η κατάσταση

Μιλώντας στο ΜEGA, ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, εξέφρασε την ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Ο κόσμος δεν ήταν χαλαρός. Τηρούσε τα μέτρα. Ωστόσο για κάποιο λόγο ξέφυγαν τα νούμερα» σημείωσε. Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, σε τρία δημοτικά σχολεία, υπάρχει πρόβλημα, καθώς τέσσερις δάσκαλοι νοσούν με κορωνοϊό. «Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα πάντα, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα» υπογράμμισε.

Έκτακτα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ οι  ΠΕ Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς  τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, με σκοπό την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.