Μητσοτάκης: Σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους – Έκκληση προς τους γονείς να φοράνε τα παιδιά μάσκες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο άνοιγμα των σχολείων αύριο, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους. Είναι μια πολιτική, την οποία ακολουθούν όλες οι χώρες του κόσμου. Δεν θέλουμε τα παιδιά στο σπίτι, δεν θέλουμε να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι επικουρικά χρήσιμη, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολικό περιβάλλον» συμπλήρωσε.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και όλα θα είναι έτοιμα»

«Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και όλα θα είναι έτοιμα» εξήγησε και αναφέρθηκε στις μάσκες, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που παρέχει δωρεάν μάσκες σε μαθητές και δασκάλους. Δεν ήταν εύκολο να οργανωθεί η διανομή των μασκών σε όλη την περιφέρεια, ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο» τόνισε.

Επιπλέον, αναφερόμενος στα παγούρια είπε ότι «άκουσα πολλά ειρωνικά σχόλια». «Όμως αποτελεί ένδειξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η οποία στέλνει ένα διπλό μήνυμα στα παιδιά μας για να μην χρησιμοποιούν ψύκτες η βρύσες όπου μπορεί να συνωστίζονται και παράλληλα αφήνουμε πίσω μας τα πλαστικά μιας χρήσης και πηγαίνουμε σε ανακυκλώσιμα παγούρια όποτε είναι εφικτό».

Έκκληση προς τους γονείς να φοράνε τα παιδιά μάσκες

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούν τις συστάσεις των ειδικών για χρήση μάσκας.

«Ο λόγος που επιμένουμε σε μάσκα είναι ότι αυτό μας υπέδειξαν οι ειδικοί ότι είναι το καλύτερο μέτρο για να προστατευτούμε από ένα ενδεχόμενο δεύτερου κύματος».

«Ζητώ από όλους να συμμορφωθούν για το καλό τους. Είναι για το καλό των παιδιών, των γονέων, των παππούδων. Οι επιστήμονες λένε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορωνοϊό, αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι, στις ευάλωτες ομάδες» συνέχισε.

Σχετικά με το κατά πόσο μπορούν τα πολύ μικρά παιδιά να φορέσουν μάσκα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως «έχω δει πολλά παιδιά που βλέπουν τη μάσκα σαν παιχνίδι και πιστεύω ότι θα καταφέρουν να τη φορέσουν και οι εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα τους».

«Αδύνατο να δημιουργήσουμε μικρότερες τάξεις σε λίγους μήνες»

«Ο λόγος για τον οποία επιλέξαμε τις μάσκες ήταν επειδή ήταν πρακτικά αδύνατον να δημιουργήσουμε εντός λίγων μηνών τόσες πρόσθετες σχολικές τάξεις ώστε να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε τα παιδιά σε μικρότερα τμήματα» είπε.

«Όπως και κρίθηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να μεγαλώσουμε τη διάρκεια της σχολικής ημέρας γιατί αυτό θα δημιουργούσε κοινωνικά προβλήματα σε γονείς, ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα» συμπλήρωσε.

«Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κρούσματα, υπάρχουν όμως πολύ αυστηρά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ, για το πως κλείνουν τμήματα, τάξεις, ακόμα και σχολεία» κατέληξε.