Στρατηγική η σημασία των ναυπηγείων στην ανάπτυξη της χώρας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στον ρόλο που προσλαμβάνουν τα ναυπηγεία του κόλπου της Ελευσίνας για το Πολεμικό Ναυτικό και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει το Σάββατο την επικείμενη είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θυμίζοντας τις εξελίξεις που αφορούν στο άλλο μεγάλο ναυπηγείο της χώρας που είναι η Ελευσίνα. Και τα δύο ναυπηγεία έχουν εμπλακεί ενεργά σε προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο γενικότερο μέτωπο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, προκύπτει η ισχυρή βούληση επαναλειτουργίας των ελληνικών ναυπηγείων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο εκσυγχρονισμό του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και στην κατασκευή και επισκευή εμπορικών πλοίων.

Άλλωστε, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυπηγοεπισκευής και της προώθησης εφοδίων και ανταλλακτικών προσβλέπουν σε αυτή την ώθηση που επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία, εκτός των άλλων, θα βγάλει από το τέλμα τον κύκλο εργασιών πολλών επιχειρήσεων του Πειραϊκού χώρου, δικαιολογώντας πέραν των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και το άνοιγμα ενός σημαντικού αριθμού νέων.

Οι κινήσεις της ONEX με τα ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και η αναφορά του πρωθυπουργού για το Σκαραμαγκά δημιουργούν συγκρατημένο αίσθημα αισιοδοξίας, καθώς πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές στο παρελθόν αναλάμβαναν έργα ή υπεργολαβίες των ναυπηγείων.