Στους τέσσερις οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία ανοικτά της Κρήτης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μία ακόμη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης όπου τη Δευτέρα το απόγευμα ναυάγησε σκάφος που μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από μέχρι στιγμής άγνωστο προορισμό.

Σημειώνεται ότι έως τώρα από το συγκεκριμένο ναυάγιο έχουν διασωθεί 57 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, μίας γυναίκας και δύο παιδιών.

Η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος παραμένει σε εξέλιξη, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση σκάφους, πιθανότατα θαλαμηγού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από μαρτυρίες επιβαινόντων στο σκάφος, αγνοούνται 13 άνθρωποι.

Νωρίτερα, οι τρεις σοροί καθώς και 19 διασωθέντες είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό από πού ξεκίνησε το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες και ποιος ήταν ο προορισμός του.