Σταϊκούρας: Εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης το 2021

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα τα οποία θα εισπραχθούν εντός του 2020, δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021 και το όφελος θα φανεί στα εκκαθαριστικά το επόμενο καλοκαίρι.

Αντιθέτως, για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα 2021 η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τον Ιανουάριο του 2021.

Έτσι, ένα δημόσιος υπάλληλος ο οποίος εισπράττει και εισοδήματα από ενοίκια θα καταβάλει το 2021 εισφορά αλληλεγγύης για τον μισθό του, αλλά κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα απαλλαγεί της εισφοράς αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο εισόδημα από ενοίκια.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γίνουν μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών και τόνισε ότι τα έσοδα τον Αύγουστο πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο και πως τον Σεπτέμβριο υπάρχουν ήδη θετικές εξελίξεις.