Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Καβάλας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το έντονο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές στα τρία λιμάνια, της Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στο 15ο Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι την “μεθεπόμενη Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα μια μεγάλη αμερικανική επιχειρηματική αντιπροσωπεία που έχει εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς για τα τρία λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας”.

Η επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα πραγματοποιηθεί, πριν την ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος που έχει οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τις τρεις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή την Παρασκευή 2 Οκτώβρη.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οφείλεται στον ενεργειακό κλάδο και στο γεγονός ότι διαθέτει προοπτικές στην εμπορευματική δραστηριότητα, καθώς συνδέεται με την Εγνατία Οδό, δίνοντας εύκολη δίοδο στα εμπορεύματα Ανατολής και Δύσης.

Ήδη, αμερικανικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ στην συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να συμμετάσχει και ο αμερικανικός κυβερνητικός αναπτυξιακός οργανισμός DFC.
Ο όμιλος Grimaldi επικεντρώνεται στο λιμένα Ηγουμενίτσας, λόγω της εγγύτητας του με την Ιταλία και τις χώρες Αδριατικής.