Χαρδαλιάς για κακοκαιρία: “Ήταν μία δύσκολη νύχτα – Είμαστε σε επιφυλακή”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ήταν μία δύσκολη νύχτα για τα νησιά του Ιονίου, με έντονα φαινόμενα” δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας συνεχίζει το πέρασμά του στη χώρα μας.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις 8 το πρωί, ο κ. Χαρδαλιάς είπε:
«Έχουμε έντονα φαινόμενα με διακοπές ρεύματος και κομμένους δρόμους από δέντρα όπου συνεργεία των περιφερειών και των δήμων προσπαθούν για την αποκατάσταση των ζημιών», τονίζονται ότι «η μάχη συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κακοκαιρία θα παραμείνει στα δυτικά για έξι ώρες και θα συνεχίσει νότια να επηρεάζει τη δυτική Πελοπόννησο.

Όπως ανέφερε, «παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» και προειδοποίησε ότι «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».
Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε, ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να συναντήσει ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να αναμένονται έντονες τοπικές καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα και σε νομούς όπως η Καρδίτσα, η Φωκίδα, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστεί και η βόρεια Εύβοια.

Επίσης συμπλήρωσε ότι το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και το Σάββατο μπορεί να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική.Διευκρίνισε, ωστόσο ότι, η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα.