Παγώνη για κορωνοϊό: “Θα πρέπει να επιστρέψουν τα SMS – Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική», δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

«Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε, την πεποίθηση πως θα πρέπει να επιστρέψουν τα SMS, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι επόμενες επτά ημέρες είναι «καθοριστικής σημασίας».

Όπως είπε: “Σε περίπτωση που οι αριθμοί των κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων, των διασωληνωμένων συνεχίσουν να ακολουθούν ανοδική πορεία, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα”.

«Και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα» πρόσθεσε η ίδια, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες.
Στη «μάχη» του κορωνοϊού τρία ακόμη μεγάλα νοσοκομεία

Επιπλέον, τόνισε ότι: “τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να ριχτούν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού ακόμη τρία μεγάλα νοσοκομεία -το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο– και να δημιουργηθούν άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε, επίσης, πως υπήρξε μια γενική χαλάρωση ενώ σημείωσε ότι τα λεωφορεία είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Υποστήριξε δε, πως οι ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν την καραντίνα -κάτι που συνέβαλε στον σημερινό τριψήφιο αριθμό.