Σε κόμβο αλλαγής πληρωμάτων εξελίσσεται η Σιγκαπούρη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε κόμβο που θα εξυπηρετεί την αλλαγή πληρωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο τείνει να εξελιχθεί η Σιγκαπούρη με την συνδρομή της International Transport Workers’ Federation (ITF) και το International Maritime Employers’ Council (IMEC) που έχουν ήδη συνεισφέρει ποσό της τάξης των 500.000 δολαρίων στο fund SG-STAR που δημιουργήθηκε προς το σκοπό αυτό από τους MPA, Singapore Shipping Association (SSA), Singapore Maritime Officers’ Union (SMOU), και Singapore Organisation of Seamen (SOS). Στο όλο πλάνο σημαντική τεχνική υποστήριξη προσφέρει και το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS).

Ο Γενικός Γραμματέας της ITF κ.Stephen Cotton δήλωσε ότι το έχ fund SG-STAR ει τη δυνατότητα να υποστηρίξει πρακτικές λύσεις για τη μείωση της σοβαρότητας της κρίσης αλλαγής πληρώματος για τους 1,4 εκατομμύρια ναυτικούς στον κόσμο.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Γραμματέας του ICS κ. Guy Platten, δήλωσε: «Η πανδημία COVID-19 παγιδεύει άδικα τους ναυτικούς. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ακριβώς το είδος του έργου που απαιτείται για την επίλυση της κρίσης αλλαγής πληρώματος.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια αυτή ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ κ. Kitack Lim, υπογράμμισε τα εξής : «Πρόκειται για μια αξιέπαινη παγκόσμια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει τις συλλογικές προσπάθειες των κυβερνήσεων, της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των ναυτιλιακών ενώσεων να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του επείγοντος ζητήματος της αλλαγής του πληρώματος».