Θετικό κλίμα στην αγορά των HANDIES

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής  Market Analyst

 

Η αγορά των Handies,  την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ευρώπη παρουσίασε μειωμένη προσφορά πλοίων (κυρίως για τα μεγάλα πλοία της κατηγορίας). Επίσης, άρχισαν να εμφανίζονται φορτία για τον Οκτώβριο. Έτσι, οι ναύλοι παρουσίασαν ανοδικές τάσεις. Οι ναύλοι για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας, για κυκλικά ταξίδια ανέβηκαν στα $ 12,5-13,5Κ/ημέρα, προς τη Μεσόγειο, με Scrap φορτία, στα $ 14-15Κ/ημέρα και για τα Υπερατλαντικά ταξίδια στα $ 11,5-12,5Κ /ημέρα.

Περισσότερη κινητικότητα παρουσίασε, την προηγούμενη εβδομάδα, η αγορά της Μεσογείου, λόγω της αυξημένης ροής φορτίων. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός διαθέσιμων πλοίων που συγκεντρώθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν άφησε πολλά περιθώρια αυξήσεων στη ναυλαγορά. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων (άνω των 36Κ τόνων DWT) για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο και προς την Ευρώπη περιορίστηκαν στα $ 9,5-10,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale) και προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα $ 9-10Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), και προς την Ασία στα $ 16-17Κ/ημέρα.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Αμερικάνικος Κόλπος παρουσίασε περιορισμένο όγκο κλεισιμάτων, αλλά οι συζητήσεις, που πραγματοποιήθηκαν εντός της εβδομάδας, ήταν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ενδεικτικά, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για ταξίδια προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κινήθηκαν στα $ 13-14Κ /ημέρα και στην Ασία στα $ 18,5-19,5Κ /ημέρα.

Η αγορά της ECSA συνέχισε με περισσότερη δυναμική, αφού η δραστηριότητα αυξήθηκε, μετά από ένα διάστημα χαλαρότητας. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων από την περιοχή της ECSA για τα Υπερατλαντικά ταξίδια αυξήθηκαν στα $ 12,5-13,5Κ/ημέρα (Ευρώπη –Μεσόγειο), προς τη Δυτ. Ακτή της Λατ. Αμερικής (WCSA) στα $ 19-20Κ/ημέρα και προς την Ασία στα $ 18,5-19,5Κ/ημέρα.

Στην Ασία, η αγορά κρατήθηκε στα ίδια επίπεδα, διατηρώντας τη δυναμική της. Στο βορρά υπήρξε κινητικότητα, αφού αρκετοί ναυλωτές έσπευσαν να κλείσουν πλοία στην αρχή της εβδομάδας, ενώ NOPAC και CIS εμφάνισαν ικανοποιητική ροή φορτίων. Και ο νότος ήταν ενεργός με περισσότερα φορτία από Αυστραλία, Ινδονησία και Ταϋλάνδη.

Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για κυκλικά ταξίδια στην Άπω Ανατολή έκλεισαν στα $ 7-8Κ /ημέρα, τα κυκλικά ταξίδια από το NOPAC στα $ 8-9Κ/ημέρα και από τη Ν.Α. Ασία προς Κίνα στα $ 9-10Κ /ημέρα.