Πανδημία… καταλήψεων στα σχολεία – Ξεπερνούν τις 100 σε όλη την Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η φετινή σχολική χρονιά στην Ελλάδα, αφού μόλις τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων αυτά κλείνουν για ακόμη μια φορά. Τώρα αφορμή στέκονται -και- οι καταλήψεις.

Πρώτα ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού, μετά ήταν η επέλαση του Ιανού και τώρα ήρθαν οι καταλήψεις από αρνητές μάσκας και όχι μόνο για να… τριτώσει το κακό!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αριθμός των καταλήψεων στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις 100 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα αιτήματα των μαθητών ποικίλλουν, με κύρια να είναι το σπάσιμο των τμημάτων ως προληπτικό μέτρο κατά του κορωνοϊού. Ανά περιοχή διαφέρουν τα αιτήματα και οι ανάγκες των μαθητών, σε αρκετά όμως διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν είναι αρκετή.

Οι περισσότερες καταλήψεις εντοπίζονται στην Κρήτη (14 σχολεία μόνο στο Ηράκλειο), τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία (8 γυμνάσια) και την Καβάλα.

Εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, σημειώνεται πως η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή παρήγγειλε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από την αστυνομία, για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στον νομό Θεσσαλονίκης και αφορούν κυρίως τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η παραγγελία εστάλη προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

Τραυματισμός μαθήτριας σε υπό κατάληψη σχολείο

Την ίδια στιγμή, μια 14χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε στο γυμνάσιο Νέων Επιβατών, στη Θεσσαλονίκη, που τελεί υπό κατάληψη.

H 14χρονη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τραυματίστηκε όταν πήδηξε από κάγκελα.

«Το σχολείο είναι χώρος ασφάλειας, είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ