Προς δημοπράτηση η επέκταση του αμαξοστασίου τραμ στο Ελληνικό από το ΠΕΠ Αττικής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση της επέκτασης του αμαξοστασίου τραμ στο Ελληνικό, έργο προυπολογισμού 18,3 εκατ. ευρώ από πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020, έδωσε λίγες ημέρες μετά την παραλαβή των νέων συρμών η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του σχεδιασμού ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης στην Αττική.

Με την επέκταση του αμαξοστασίου θα δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τη στάθμευση των νέων συρμών, με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο και η παράδοση των οποίων ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες.

Η άμεση ανταπόκριση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας στη δρομολόγηση ενός ακόμα έργου υποδομής στον τομέα των Μεταφορών της Αττικής επιβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αποτελεί οδηγό ενόψει και της νέας Προγραμματικής Περιόδου, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σημειώνει δε ότι με την επέκταση του αμαξοστασίου «θα καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες εναπόθεσης και συντήρησης των νέων οχημάτων τραμ, με τα οποία αναβαθμίζεται το υφιστάμενο δίκτυο. Με την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, προστατεύουμε το περιβάλλον, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής για όλους τους πολίτες της Αττικής».