Νέα μέτρα στο τραπέζι για την Σουηδία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, Άντερς Τέγκνελ, παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων μέτρων στην πρωτεύουσα.
Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής των υγειονομικών Αρχών της πόλης προειδοποίησε για την αύξηση των κρουσμάτων, πυροδοτώντας ανησυχία για το κατά πόσον έχει επιτευχθεί ανοσία της αγέλης στη χώρα.

Η αμφιλεγόμενη στρατηγική της Σουηδίας να αποφύγει ένα lockdown ζητώντας από τους πολίτες να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη αναχαίτισης της διασποράς της Covid-19 προκάλεσε έντονη κριτική, καθώς οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν δραματικά την περασμένη άνοιξη.

Τα κρούσματα μειώθηκαν δραστικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, την ώρα που καταγραφόταν αύξησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Βρετανία αυτό τον μήνα.

Όμως, από την περασμένη Παρασκευή οι Αρχές ανακοίνωσαν περίπου 1.200 νέα κρούσματα και πέντε θανάτους, από περίπου 200 κρούσματα ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες. Και όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας, η αύξηση των κρουσμάτων δεν εξηγείται μόνον από την αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων.