Κορωνοϊός: Τα μέτρα που εξετάζουν οι ειδικοί

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το χθεσινό μήνυμά του ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει νέο lockdown για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ και προειδοποίησε ότι εάν ξεφύγει η κατάσταση, τότε θα χρειαστούν νέα μέτρα, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι ειδικοί στην παρούσα φάση επεξεργάζονται τέσσερα μέτρα, ανάμεσα στα οποία, είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Επιπλέον, τα μέτρα που είναι στο τραπέζι είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με SMS. Επίσης, η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών και η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.

Τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες

Από την ημέρα που θεσπίστηκαν τα νέα μέτρα για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων, παρουσιάζεται και πάλι η εικόνα με τις γεμάτες πλατείες όπου κυρίως νέοι συγκεντρώνονται μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, όταν και κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Το ενδεχόμενο να μπει ωράριο στα περίπτερα πιθανολογείται πως θα εμποδίσει τους νεαρούς να αγοράζουν αλκοόλ, ωστόσο αυτό μπορεί να φέρει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στον κλάδο. Έτσι, δεν αποκλείεται να γίνεται απλά σύσταση για να μην πωλούν αλκοολούχα ποτά μετά τα μεσάνυχτα.