Ψηφιακά το 80-85% των συντάξεων ως το τέλος του 2021

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ψηφιακά θα αποδίδεται το 80-85% των συντάξεων έως το τέλος του 2021 διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή.

Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συντάξεων σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ είναι 117.876, ενώ οι επικουρικές 57.101. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες που θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση θα υπάρχουν ακριβέστερα στοιχεία, κυρίως γιατί αρκετοί ασφαλισμένοι έχουν υποβάλλει και ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά αιτήσεις.

“Η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει τον μηχανισμό για την άμεση, ψηφιακή απονομή συντάξεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της συσσώρευσης αιτήσεων και επεκτείνει τις ηλεκτρονικές συντάξεις τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Μουλκιώτη, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Ενώ σε άλλη επίκαιρη του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να ενοποιηθούν νωρίτερα όλα τα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΦΚΑ.

“Τα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συστήματος ΑΤΛΑΣ προχωρά κανονικά. Πιλοτικά γίνεται για την απονομή συντάξεων ΟΓΑ και χηρείας που αποτελούν το 30% των εκκρεμών συντάξεων” ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου.

“Αυτές αποδίδονται πλέον άμεσα και οι συνταξιούχοι δεν μετατρέπονται σε κλητήρες που πηγαίνουν από το ένα γραφείο. Σταδιακά θα εντάσσονται και νέες κατηγορίες. Έως το τέλος του 2020 θα ενταχθούν στο σύστημα όλες οι συντάξεις αναπηρίας. Έως το τέλος του 2021 το 80-85% συντάξεων θα αποδίδονται ηλεκτρονικά”.